Karácsony az adakozásról is szól

A budapesti Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvoda, Általános Iskola részére Galgagyörkön évek óta szerveződik élelmiszergyűjtés. Ezt az akciót Adámi János képviselő úr kezdeményezte évekkel ezelőtt és ebben az évben is az ő irányításával zajlott. Majd 1 q  liszt, fél q cukor, 2 q krumpli, több mint fél q zöldség, 1,5 q alma, ezen kívül étolaj, ecet, tészta, konzervek, savanyúságok, tea, csokik, keksz, mák, só és még sorolhatnánk, hogy mennyi minden gyűlt össze. Fehér Anna a vakok intézetének igazgatója az ott nevelődő nehéz sorsú, beteg gyermekek nevében szívhez szóló szavakkal köszönte meg az adományt.

A Galgagyörki Önkormányzat a falu nyugdíjas lakóinak nagy részét ajándékozta meg egy-egy karácsonyi csomaggal, szlovák-német és roma nemzetiségi önkormányzataink pedig az iskolás és óvodás kisgyermekeket örvendeztették meg ajándékokkal.

Néhány itt lakó család és a Galgagyörki Nyugdíjas Egyesület tagjai nagy méretű köztéri adventi koszorúk készítésével lepték meg a falut, ők ezzel járultak hozzá az ünnepi adakozó hangulathoz.

Az óvodás Szülői Közösség pedig karácsonyi jótékonysági vásárt rendez az óvoda javára.

Mindenki igyekszik támogatni valahogy azt a csoportot, aki szívének kedves. Itt csak azokat soroltuk fel, akik valamilyen közösséget összefogva tették ezt. Köszönjük mindenkinek!

Galgagyörk Önkormányzat és lakói nevében Boldog Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben gazdag Új Évet kívánunk a lap minden olvasójának!

 

Nyemecz J. Mária

Kategória: Tagtelepülési események | A közvetlen link.